NOS SportAangepast

Hockeyers kloppen Duitsland op CT

De Nederlandse hockeyers hebben ook hun tweede duel op de Champions Trophy in Auckland gewonnen. Oranje versloeg de Duitsers knap met 3-2.

De twee Europese grootmachten maakten er een spannende wedstrijd van.

Billy Bakker opende op aangeven van Teun de Nooijer de score, maar vervolgens kende Duitsland een uitstekende fase. Het was ook snel gelijk via Tobias Matania, die knap wegdraaide en keihard uithaalde met de backhand.

Na een prachtig passje van Thilo Trochowski pushte Christoph Menke zelfs de 2-1 hoog in het net en even leek Nederland (net als dit jaar in de met 4-2 verloren EK-finale) het tempo van de Duitsers niet bij te kunnen benen.

Nederland slaat na de rust toe

Die vrees bleek ongegrond. Nog voor rust sloeg Jeroen Hertzberger na een flitsende counter de 2-2 keihard met de backhand tussen de benen van de Duitse doelman door, waarna Oranje in de tweede helft zelfs veruit de betere was.

De mannen van bondscoach Paul van Ass hadden echter moeite de trekker over te halen. Mooie acties van Rogier Hofman en Valentin Verga leverden net geen doelpunt op en met de strafcorner was het huilen met de pet op. Zeven keer mocht Oranje aanleggen, maar steeds ging het mis.

Vijf minuten voor tijd bezorgde Hofman Nederland alsnog de verdiende zege. Na een mooi een-tweetje met Bob de Voogd tikte de Bloemendaler de 3-2 binnen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl