NOS NieuwsAangepast

Rellen na nederlaag FC Utrecht

In Utrecht zijn na het eredivisieduel van FC Utrecht tegen FC Twente rellen uitgebroken. Na de nederlaag van 6-2 bekogelden supporters van Utrecht de politie met stenen. Agenten hebben waarschuwingsschoten gelost, waarna het bij het stadion rustiger werd.

Er zijn twee aanhoudingen verricht. Vijf agenten raakten gewond na met stenen te zijn bekogeld. De politie gaat een uitgebreid onderzoek opstarten. Al het beeldmateriaal dat de politie tot zijn beschikking krijgt, zal worden bestudeerd.

Vuurwerk

Scheidsrechter Wiedemeijer legde de wedstrijd in de tweede helft stil toen de zaak uit de hand dreigde te lopen. Utrechtsupporters werden naar eigen zeggen geprovoceerd toen er vuurwerk in hun vak werd gegooid door aanhangers van Twente.

De fans van Twente mochten uit voorzorg het stadion niet meteen uit.

'Het is nogal wat'

"Er zijn inderdaad waarschuwingsschoten gelost", zegt verslaggever Ragnar Niemeijer die vlak bij het stadion is. "Een aantal is daarbij niet genoemd, maar volgens de verhalen die hier rondgaan gaat het om een schot of drie/vier. Het werd eerst ontkend door agenten, maar werd later toch bevestigd."

"Als je kijkt naar de setting en je luistert naar de verhalen, dan is het nogal wat", zegt Niemeijer. "Er zijn veel agenten op de been. Je ziet ME-ers, paarden, honden en overal schermutselingetjes.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl