NOS NieuwsAangepast

Oranjecamping Charkov wordt Oranje Eiland

Joris Gieske van de Oranjecamping heeft een mooie plek gevonden voor de Oranjecamping in speelstad Charkov. "De Oranjecamping ligt letterlijk midden in de stad. Er loopt een rivier door Charkov en de camping die daar staat, die gaan we ombouwen tot Oranjecamping". Een Oranje Eiland dus.

Volgens Gieske is het stadion dichtbij: "Er kan weer een hele mooie Oranjemars georganiseerd worden. Op vijfhonderd meter van de camping is een metrostation. Je loopt er zo heen. We hebben speciale metrostellen geregeld waarmee je naar het fanplein kan, dat ligt op een steenworp afstand van het stadion".

Charkov zelf is wel ver weg: zo'n 2400 kilometer, een autorit van meer dan dertig uur. "Rijden is geen echte optie", zegt Gieske. "In Oekraïne zijn niet alle wegen even best. Er zijn veel wegen waar je 50 kilometer per uur mag rijden, dus dat schiet niet echt op."

Boeken

Sinds vrijdagavond tien uur kunnen Oranjefans via de site van de Oranjecamping boeken. "Het is ver weg dus de prijzen liggen iets hoger en mensen hebben vaak iets langer nodig om te beslissen. Maar we hebben al tientallen grote boekingen voor langere periodes binnen gekregen en ik verwacht dat daar dit weekeinde nog heel veel bij gaat komen", zegt Gieske.

Voor een vliegreis naar Charkov en een plekje in een tent van vier personen rond de wedstrijd tegen Duitsland, bijvoorbeeld, moet de campinggast rekenen op ongeveer 1200 euro per persoon. Dat is exclusief het wedstrijdkaartje. Maar, benadrukt de organisatie, inclusief een "onovertroffen Oranjesfeer."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl