NOS NieuwsAangepast

CDA bezorgd om paard van Sinterklaas

Het CDA wil een brief van het kabinet over het paard van Sinterklaas. Het Kamerlid Van Toorenburg zegt dat ze bezorgd is na uitzendingen van het Sinterklaasjournaal.

Het paard van Sinterklaas is al een paar dagen zoek. Volgens journaalpresentator Dieuwertje Blok is het paard waarschijnlijk verdwaald. "Dat is erg, omdat Amerigo de enige is die weet waar iedereen woont die pakjesavond viert. Zonder paard kan Sinterklaas niet met cadeautjes bij ons langskomen."

CDA'er Van Toorenburg wil weten hoe minister Opstelten van Veiligheid en Justitie gaat meehelpen om het paard op tijd terug te vinden. D66-Kamerlid Van der Ham voegde eraan toe dat hij nooit zo'n voorstander is geweest van de dierenpolitie. "Maar als die er dan toch is, dan hoop ik dat die zich inspant om het paard te gaan zoeken", zei Van der Ham.

Antwoord minister

Minister Opstelten heeft de Kamer in een brief op rijm laten weten dat hij de zaak bij de politie onder de aandacht heeft gebracht. "Ik heb hoogstpersoonlijk bij de politie aangekaart: Alle agenten uit te laten kijken naar dit paard."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl