NOS NieuwsAangepast

FNV Bondgenoten wil actie Nedcar

FNV Bondgenoten wil actie voeren bij autofabriek Nedcar in Born. De bond is kwaad dat eigenaar Mitsubishi geen beslissing wil nemen over voortzetting van de productie vanaf 2013.

Volgens de bond is het al de derde keer dat Mitsubishi een beslissing daarover uitstelt. De bond verwijt het bedrijf dat het 1500 werknemers en hun gezinnen tijdens de feestdagen in onzekerheid laat. "Mitsubishi maakt geen haast om een eind te maken aan de voortdurende onzekerheid van mensen", aldus de bond.

Bondgenoten roept het personeel op om morgenmiddag het werk neer te leggen voor een demonstratieve bijeenkomst.

CNV

Ook CNV Vakmensen roept het personeel van Nedcar op om de fabriek morgen om 13.00 uur stil te leggen. In een verklaring zegt de bond dat Mitsubishi de actie "over zichzelf heeft afgeroepen".

De Raad van Bestuur van Nedcar zegt in een reactie dat het uitstel gezien de belangen "te overzien" is. De Raad beseft wel dat de vertraging een beroep doet op het geduld van het personeel.

Colt

Bij Nedcar in Born worden nu nog de Mitsubishi-modellen Colt en Outlander gemaakt. Eind vorig jaar werd bekend dat er geen opvolger van de Colt naar Born komt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl