NOS NieuwsAangepast

Latere lestijden om overvolle trein

Scholen in de provincie Groningen gaan lestijden aanpassen om overvolle treinen te voorkomen. De provincie is daarover in overleg met verschillende onderwijsinstellingen.

Uit onderzoek blijkt dat de Groningse treinen rond 08.00 uur veel te vol zijn met vooral scholieren en studenten. Vooral op de trajecten Hoogezand-Groningen en Winsum-Groningen zijn treinen overvol.

De provincie heeft de scholen erop gewezen dat dat probleem kleiner wordt als de lessen later beginnen. Ook zegt de provincie dat leerlingen meer lesstof opnemen als ze pas na 09.00 uur beginnen.

Boetes

Groningen heeft de mogelijkheid om vervoerder Arriva boetes op te leggen als er in de treinen meer mensen aanwezig zijn dan is toegestaan. Tot nu toe heeft de provincies nog geen boetes opgelegd. De provincie bekijkt hoe de situatie na de zomer is. Als er dan nog steeds te volle treinen rijden, gaat Groningen wel boetes innen.

Om de drukte tegen te gaan wordt ook overwogen om Groningse reizigers die voor 06.30 uur met de trein reizen, korting te geven.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl