NOS NieuwsAangepast

Drugsactie Brabant: acht arrestaties

Politie en recherche hebben na een groot onderzoek acht mannen aangehouden die worden verdacht van betrokkenheid bij productie, handel en export van synthetische drugs en het witwassen van crimineel geld. Drie van de acht mannen zijn lid van de motorclub Satudarah.

Bij de actie zijn 4 kilo amfetamine, 1 kilo hasj, een raketwerper, twee motorfietsen en een aantal auto's in beslag genomen. Ook is voor tienduizenden euro's aan contant geld ingenomen.

Bij het onderzoek waren 500 politiemensen betrokken, onder wie het KLPD en de regiopolitie. Ook de EOD en speciale eenheden van het leger deden mee.

Clubhuis

De verdachten komen uit Breda, Tilburg, Dongen, Eindhoven en Weert. Een van de verdachten, een 34-jarige man uit Tilburg, is aangehouden op de A2. Daarbij werd een helikopter ingezet.

De woningen van de verdachten zijn onderzocht, net als drie loodsen, drie garageboxen, drie bedrijven en het clubhuis van Satudarah in Tilburg. Ook bij een limousinebedrijf in Tilburg is een inval gedaan.

Eerdere inval

Vorige maand was er ook een inval bij de motorclub. Ook werden toen de woningen van een aantal leden van Satudarah doorzocht. Volgens het OM hadden die invallen te maken met bedreigingen en mishandelingen in de Bredase horeca.

Justitie heeft de druk op motorclubs onlangs opgevoerd. Honderden leden van de club staan onder verscherpt toezicht van de autoriteiten. Ook leden van de Hells Angels worden in de gaten gehouden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl