NOS NieuwsAangepast

Arts Michael Jackson krijgt 4 jaar

De lijfarts van Michael Jackson heeft de maximumstraf van 4 jaar cel gekregen voor zijn rol bij de dood van de popster. Een rechter in Californië heeft de strafmaat tegen dokter Conrad Murray bepaald.

Eerder had een jury vastgesteld dat dokter Murray nalatig is geweest bij het gebruik van een narcosemiddel bij de behandeling van de slaapproblemen van Jackson. Michael Jackson overleed op 25 juni 2009.

De strafmaat komt overeen met de eis. "Murray toont absoluut geen berouw", zei de rechter bij het voorlezen van het vonnis. Volgens de rechter is Jackson overleden aan "omstandigheden die rechtstreeks kunnen worden toegeschreven aan Murray."

Schadevergoeding

De rechtbank wil verder dat Murray de nabestaanden van Jackson een schadevergoeding betaalt. De hoogte daarvan wordt in januari vastgesteld. Waarschijnlijk hoeft Murray niet de honderd miljoen dollar te betalen die Jackson verwachtte op te halen met zijn toer This is it!

Voorafgaand aan de uitspraak kreeg een advocaat van de familie Jackson het woord. Hij zei dat de familie niet uit is op wraak, maar gerechtigheid wil.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl