NOS VoetbalAangepast

RvC-leden Ajax gaan vooralsnog door

De raad van commissarissen van Ajax geeft vooralsnog geen gehoor aan het verzoek van de ledenraad om de eer aan zichzelf te houden en op te stappen.

"De RvC wacht op een formeel verzoek, de nadere toelichting en een gesprek over de gestelde vraag."

"In de tussentijd zal de RvC haar werkzaamheden ten behoeve van Ajax en stakeholders voortzetten", zo luidt de verklaring van vier van de vijf leden: Steven ten Have, Paul Römer, Marjan Olfers en Edgar Davids.

"Als het in het belang is van Ajax, de vennootschap en al haar stakeholders zal de RvC haar positie heroverwegen en indien nodig terugtreden en ruim baan maken voor nieuwe vrijwilligers."

De ledenraad van de Amsterdamse club besloot gisterennacht de voltallige raad van commissarissen te verzoeken op te stappen.

Volgens de preses van de ledenraad, Rob Been, vindt een grote meerderheid van de raad dat de RvC er niet in geslaagd is "de belangen van Ajax te behartigen". In de RvC staat Johan Cruijff lijnrecht tegenover zijn medecommissarissen.

Cruijff

Keje Molenaar, lid van de ledenraad, zei dat hij Johan Cruijff na de vergadering persoonlijk had ingelicht. "Hij had al rekening gehouden met dit scenario. Het kwam helder op hem over." Of Cruijff nog een rol gaat spelen bij de club is ongewis.

Verklaring

De volledige verklaring van de raad van commissarissen:

"De voorzitter van de raad van commissarissen van Ajax N.V. is gisteren tegen middernacht door Rob Been in zijn hoedanigheid als woordvoerder van de ledenraad op de hoogte gesteld van de uitkomst van de vergadering van de Ledenraad.

Rob Been heeft kort aangegeven dat de ledenraad de voltallige RvC vraagt "de eer aan zichzelf te houden". Nadere toelichting is tot nu toe niet gegeven.

De RvC is in afwachting van een formeel verzoek, de nadere toelichting en een gesprek over de gestelde vraag. Als het in het belang is van Ajax, de vennootschap en al haar stakeholders zal de RvC haar positie heroverwegen en indien nodig terugtreden en ruim baan maken voor nieuwe vrijwilligers.

De RvC zal in de tussentijd haar werkzaamheden ten behoeve van Ajax en al haar stakeholders voortzetten. De RvC heeft in de afgelopen vier maanden conform de gegeven opdracht van de benoemingscommissie gewerkt en onder andere een sterk directieteam geformeerd en de voetbaltechnische visie organisatorisch ondersteund."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl