NOS NieuwsAangepast

Orka Coalitie gaat niet demonstreren

De Orka Coalitie zegt dat ze niet van plan is te demonstreren bij het vertrek van orka Morgan uit het Dolfinarium. Dat laat de actiegroep weten op zijn website.

"De Orka Coalitie betreurt de beslissing om Morgan naar Tenerife te transporteren ten zeerste, maar zal dit transport niet proberen te blokkeren", stelt de organisatie. "Wij hebben gekozen voor de juridische weg en beperken ons nu tot het onderzoeken van verdere juridische mogelijkheden."

Protest

Burgemeester Berends van Harderwijk stelde een noodverordening om het transport rustig te laten verlopen. Volgens de gemeente bestaat de kans dat het transport tot protesten en confrontaties tussen tegenstanders en de politie leidt.

Bij het Dolfinarium in Harderwijk wordt al een paar dagen gedemonstreerd tegen het vervoer van Morgan naar een zeedierenpark in Tenerife.

Geheim

De actiegroep Orka Coalitie wil dat het dier in zee bij soortgenoten wordt losgelaten, maar volgens het Dolfinarium redt Morgan het niet in de zee. De rechter was het hiermee eens.

De orka wordt met een vrachtwagen naar een onbekende luchthaven gebracht en van daaruit naar Tenerife gevlogen. Wanneer Morgan op transport gaat, wordt geheimgehouden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl