NOS SportAangepast

Choukoud en Herzog besten op lange cross

Adrienne Herzog heeft in Tilburg de Warandeloop gewonnen en daarmee de Nederlandse titel lange cross veroverd.

Ze bleef van de Nederlandse loopsters Ruth van der Meijden en Marije te Raa voor, die achtste en negende werden.

Herzog is de opvolgster van Miranda Boonstra, die de afgelopen drie edities op haar naam schreef. De onttroonde kampioene finishte in Tilburg als elfde. Voor Herzog was het haar vijfde titel, na het kwartet tussen 2005 en 2008.

De Duitse Simret Restle kwam na 8.100 meter als tweede over de eindstreep, voor haar landgenote Sabrina Mockenhaupt.

De titel op de korte cross ging naar Anne van Es-Van Hurk, die Raika Lenaarts en titelverdedigster Lesley van Miert met enkele seconden verschil de baas was.

Veelvraat Choukoud

Bij de mannen prolongeerde Khalid Choukoud zijn nationale titel op de lange cross. Voor de 25-jarige hardloper was het al de vijfde titel van het seizoen.

Eerder dit jaar was de atleet van AV Sparta uit Den Haag al de sterkste op de 10 kilometer op de weg, de 10.000 meter op de baan, de halve marathon en de NK cross in Hellendoorn.

Veelvraat Choukoud bleef in Tilburg, waar de NK een onderdeel vormde van de internationale Warandeloop, het talent Jesper van der Wielen (zilver) en Abdi Nageeye (brons) voor.

De overwinning in de Warandeloop ging naar Vitali Sjafar. De Oekraïner hield de Nederlander twaalf seconden achter zich.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl