NOS VoetbalAangepast

Gary Speed (42) overleden

Bondscoach Gary Speed van Wales is op 42-jarige leeftijd overleden.

De Welsh voetbalbond meldde zijn dood op haar website, zonder de oorzaak te noemen. Volgens de politie gaat het om zelfmoord.

Als speler was Speed actief voor onder meer Leeds United, Newcastle United en Everton. Hij speelde 82 interlands voor Wales. Speed begon zijn trainersloopbaan bij Sheffield United. Hij was sinds een een klein jaar bondscoach van Wales.

"Geen woorden voor"

"Ik heb een jaar intensief met Gary gewerkt, maar ik heb op geen enkel moment maar een klein signaal opgevangen dat zoiets zou gebeuren'', aldus Raymond Verheijen, die assistent van Speed was.

Verheijen werd zondagochtend door enkele spelers van de nationale ploeg gebeld. "Zij hadden de geruchten gehoord. Korte tijd later ben ik officieel door de voetbalbond van Wales op de hoogte gebracht. Ik heb er eigenlijk geen woorden voor."

"Woensdag hebben we samen in Brussel geknokt voor een mooi WK-kwalificatieschema voor Wales. Gary had een sterke persoonlijkheid, waar veel leven en strijd in zat. Een intelligente man, met een rijk voetbalverleden en daarnaast een echte familieman. Als je dan dit hoort, kan de tegenstelling bijna niet groter zijn."

Giggs kapot van dood Speed

Ryan Giggs is volledig van de kaart door de dood van Gary Speed. De 37-jarige aanvaller van Manchester United, een van de beste voetballers die Wales ooit heeft voortgebracht, speelde jarenlang met Speed in de nationale ploeg.

"Ik ben diepbedroefd en kapot", aldus Giggs. "Gary Speed was een van de aardigste mensen in het voetbal. Ik ben trots dat ik een ploeggenoot en vriend van hem was. Woorden schieten tekort om te beschrijven hoe bedroefd ik was toen ik dit vreselijke nieuws hoorde. Mijn gedachten zijn bij zijn familie in deze heel treurige tijd."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl