NOS NieuwsAangepast

Formule C1000 verandert niet na overname

Bij de overname door supermarktketen Jumbo verandert er vooralsnog niets aan de winkelformule van C1000. Ook blijven de huidige directies de winkels besturen vanuit hun eigen hoofdkantoren. Dat meldt Jumbo in een persbericht.

De supermarktgigant betaalt ongeveer een miljard euro voor de winkels van C1000. De nieuwe combinatie telt 725 winkels met een omzet van 7,5 miljard euro en een marktaandeel van 23 procent.

Groeiambities

Frits van Eerd, de topman van Jumbo, is trots op deze stap. "Dit is voor ons als familiebedrijf een unieke kans om onze groeiambities waar te maken. Ik ben onder de indruk van wat C1000 in de laatste jaren heeft bereikt. We hebben er het volste vertrouwen in dat we samen nog succesvoller worden."

Ook directievoorzitter Tom Heidman van C1000 is tevreden over de overname. "Ik ben ervan overtuigd dat de C1000-ondernemers zich thuis zullen voelen bij deze combinatie met Jumbo", zegt hij.

Tweede supermarktketen

Jumbo verwacht dat de overname in het eerste kwartaal van volgend jaar wordt afgerond. Eerst moet de Mededingingsautoriteit zich er nog over uitspreken.

Met de overname van C1000 wordt Jumbo de tweede supermarktketen van Nederland, achter Albert Heijn dat een marktaandeel heeft van 33 procent.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl