Apoel Nicosia schrijft historie

Voor het eerst in de geschiedenis van de Champions League heeft een club uit Cyprus de achtste finales gehaald.

Apoel Nicosia tekende voor die primeur door in zijn voorlaatste duel in groep G bij FC Zenit met 0-0 gelijk te spelen.

Apoel werd in St. Petersburg vrijwel de hele wedstrijd teruggedrongen door de Russen, maar hield met hangen en wurgen stand. De Cyprioten ontsnapten bij een kopbal van Aleksandr Boekharov op de lat en ook moest enkele keren op de lijn redding worden gebracht.

Vuurwerk

Het duel lag in de tweede helft nog tien minuten stil. Door vuurwerk hing er zo veel rook in het stadion dat verder spelen tijdelijk onmogelijk was.

Apoel is na vijf duels nog ongeslagen in groep G. De club uit Cyprus verzamelde in totaal negen punten en heeft daarmee één punt voorsprong op nummer twee Zenit.

Porto verslaat Sjachtar

De Russen strijden met FC Porto om het tweede ticket voor de achtste finales. De Portugezen wonnen met 2-0 bij Sjachtar Donetsk door late treffers van Hulk en Razvan Rat (eigen doelpunt).

Porto ontvangt in het laatste groepsduel FC Zenit en heeft één punt achterstand op de Russen.