NOS NieuwsAangepast

BOINK woedend op OM over Drent

Gjalt Jellesma van de belangenvereniging voor ouders in de kinderopvang, BOINK, is woedend over de beslissing van het OM om Albert Drent niet te vervolgen voor zijn rol in de Amsterdamse zedenzaak.

Het kinderdagverblijf 't Hofnarretje, waar dader Robert M. werkte, voldeed niet aan de regels. Er stond vaak te weinig personeel op de groep en de protocollen waren niet op orde.

'Onbegrijpelijk'

Volgens Jellesma kon Robert M. hierdoor veel langer zijn gang gaan dan in een crèche die de zaken wel op orde had. Hij vindt het onbegrijpelijk dat eigenaar Drent hiervoor niet kan worden vervolgd.

"De wet kinderopvang zegt dat de eigenaar van een kinderdagverblijf verantwoordelijk is voor de veiligheid van kinderen, maar dat is blijkbaar niet zo. Als iemand die de regels overtreedt daar geen gevolgen van ondervindt, zet dat de deur wagenwijd open voor nieuwe misstanden in de sector", aldus Jellesma. Hij roept minister Opstelten van Veiligheid en Justitie op om zich over de zaak te buigen.

Eerder vandaag zeiden ook de ouders van de in 't Hofnarretje misbruikte kinderen niet te begrijpen waarom Drent niet wordt vervolgd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl