NOS NieuwsAangepast

Oud-directeur Hofnarretje niet vervolgd

Oud-directeur Albert Drent van kinderdagverblijf 't Hofnarretje wordt niet vervolgd voor betrokkenheid bij het seksueel misbruik door Robert M. Wel wordt nog bekeken of hij zich schuldig heeft gemaakt aan valsheid in geschrifte.

Drent zou geknoeid hebben met de lijst met kinderen die de ggd gebruikt om de opvang te controleren.

Bedrijfsvoering

Volgens het Openbaar Ministerie wisten Drent en de rest van de directie niets af van het misbruik in het Amsterdamse kinderdagverblijf. Het OM komt tot deze conclusies na uitgebreid onderzoek dat vorig jaar december van start ging.

Het OM heeft wel kritiek op de bedrijfsvoering van 't Hofnarretje. Omdat die te wensen overliet, had Robert M. de mogelijkheid om veel kinderen voor een langere tijd seksueel te misbruiken, aldus het OM.

De meeste ouders die aangifte hebben gedaan, begrijpen niet waarom Drent op basis van die conclusie niet vervolgd wordt, zegt hun advocaat. Ook belangenvereniging voor ouders in de kinderopvang, BOINK, is woedend over de beslissing van het OM om Albert Drent niet te vervolgen

Getuige of verdachte

Volgens het OM betekent de gebrekkige bedrijfsvoering van 't Hofnarretje echter niet dat Drent en de directie van het kinderdagverblijf in strafrechtelijke zin een verwijt kan worden gemaakt ten opzichte van het seksueel misbruik.

De ouders vinden volgens hun advocaat dat er geen goed onderzoek is gedaan naar zijn rol bij het misbruik van Robert M. op het kinderdagverblijf. Zo is het onduidelijk of de ex-directeur is verhoord als getuige of als verdachte.

De advocaat van de misbruikte kinderen onderzoekt of hij in beroep gaat tegen het besluit van het OM.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl