NOS NieuwsAangepast

Problemen met mist vallen mee

De problemen door de mist waren vanochtend minder groot dan verwacht. Vooral in Noord-Holland en Utrecht had het verkeer er in de ochtendspits last van.

Op het hoogtepunt van de spits stond er zo'n 285 kilometer file, dat is iets meer dan in een normale ochtendspits. Dat kwam vooral doordat sommige spitsstroken gesloten zijn. Door de mist kunnen die niet goed met camera's in de gaten worden gehouden.

Vooral in de noordelijke helft van Nederland is er nog dichte mist, op andere plaatsen is er vooral sprake van nevel en bewolking.

Luchtvaart ontregeld

Schiphol kampt net als gisteren met annuleringen en vertragingen. Reizigers wordt aangeraden internet en teletekst te raadplegen voordat ze van huis vertrekken.

De luchthaven heeft een verminderde capaciteit op de landings- en startbanen. Dankzij de grondradar kan wel worden gevlogen. Gisteren zijn tientallen, vooral Europese vluchten geannuleerd.

Rotterdam

Rotterdam Airport had vanochtend net als gisteren grote problemen door de mist. Pas na half acht konden er weer mondjesmaat vliegtuigen opstijgen en landen.

Passagiers die vanaf Rotterdam zouden vertrekken, moesten daar inchecken en werden vervolgens met bussen vervoerd naar Amsterdam. Dat is nu niet meer nodig. De luchthaven kampt nog wel met vertragingen.

Op Eindhoven Airport en Maastricht-Aachen Airport zijn geen problemen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl