NOS NieuwsAangepast

Zwaar auto-ongeluk bij Duitse grens

In Duitsland is vlak over de grens bij Enschede een groot verkeersongeluk gebeurd. Rond 19.15 uur botsten meer dan dertig auto's op elkaar. Door de dichte mist was het zicht beperkt tot 100 meter.

Drie mensen zijn om het leven gekomen en er zijn en twintig tot dertig gewonden. Vijf gewonden zijn er slecht aan toe. Sommige mensen zaten bekneld in hun auto.

Het ongeluk gebeurde op de A31 tussen Heek en Gronau. De weg is in beide richtingen afgesloten voor verkeer.

Volgens ooggetuigen heerste er op de plaats van het ongeluk een grote chaos. Het is nog niet bekend of er ook Nederlandse slachtoffers zijn.

Handrem

Wel zijn er Nederlandse betrokkenen, zoals Marita Kiers-Kapper. Ze bleef ongedeerd maar is wel erg geschokken. "Het was plotsklaps zo mistig, we zagen niets meer we roken een grote rubberlucht en wisten meteen: dit is niet goed. Een stagiaire van ons bedrijf heeft de auto tot stilstand weten te brengen door de handrem aan te trekken en op de rem te trappen. Er stonden twee auto's voor ons en een naast ons die wel schade hebben opgelopen."

"Na een paar minuten denk ik, zagen we allemaal al zwaailichten. Vanuit het punt waar we stonden zagen wij op de twee-baansweg wel vijf auto's in de breedte naast elkaar staan. Kan eigenlijk niet heel goed uitleggen wat voor chaos het in z'n korte tijd kan zijn: onvoorstelbaar."

Traumahelikopter

Door de mist kon een traumahelikopter niet landen. Drie gewonden zijn naar het ziekenhuis in Enschede gebracht, waar ze bij de EHBO zijn behandeld.

Het ziekenhuis had tien traumateams klaarstaan en acht OK's vrijgemaakt, maar de Duitse hulpdiensten kozen ervoor veel gewonden naar Münster te brengen. Dat zou mede te maken hebben met de moeizame communicatie tussen de Nederlandse en Duitse hulpdiensten.

Bent u ooggetuige van het ongeluk of heeft u foto's of video's of meer informatie? De NOS komt graag met u in contact. Mail naar: ooggetuige@nos.nl.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl