NOS NieuwsAangepast

Nieuw onderzoek dood Natalie Wood

De politie van Los Angeles heeft het onderzoek heropend naar de dood van de actrice Natalie Wood, die beroemd werd door haar rol in klassiekers als The West Side Story en Rebel Without A Cause. Ze verdronk 30 jaar geleden tijdens een boottocht voor de kust van Californië.

Nu zegt de kapitein van het jacht dat de actrice is vermoord door haar man, acteur Robert Wagner. "Ik heb een fout gemaakt door dat niet eerder eerlijk tegen de politie te zeggen", zei de kapitein op de Amerikaanse tv. De man schreef vorig jaar in een boek dat de actrice en haar man voor haar dood een heftige ruzie hadden.

Een woordvoerder van Robert Wagner, die nu 81 is, zegt dat er nog geen politie aan de deur is geweest. "We hopen dat het onderzoek is gebaseerd op betrouwbare feiten en niet op verklaringen van personen die een slaatje proberen te slaan uit haar dood."

Mysterieuze omstandigheden

In 1981 maakte de toen 43-jarige Wood samen met haar man en acteur Christopher Walken een boottocht in de omgeving van het eiland Santa Catalina, nabij Los Angeles. De drie zouden ruzie hebben gemaakt op de avond van haar dood.

Onderzoek wees uit dat Wood was uitgegleden en in het water geraakt, in een poging een losgeraakte reddingssloep vast te maken. Haar dood werd destijds afgedaan als een ongeluk, maar veel vragen bleven onbeantwoord.

Over de mysterieuze omstandigheden van haar dood - de actrice was bang voor water en kon niet zwemmen - werd in de media volop gespeculeerd. Haar man en zus hebben altijd volgehouden dat haar dood een ongeluk was.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl