NOS NieuwsAangepast

Van der Ham interactiefste Kamerlid

Boris van der Ham (D66) maakt als Tweede Kamerlid het intensiefst gebruik van sociale media. Dat blijkt uit een onderzoek van adviesbureau Public Matters.

Van der Ham is actief op Twitter, LinkedIn, Facebook en Hyves. Hij gebruikt YouTube voor het geven van lezingen.

Marianne Thieme van de Partij voor de Dieren is op de lijst als tweede geëindigd; VVD'er Klaas Dijkhoff als derde. Acht procent van de Tweede Kamerleden doet niets aan sociale media.

GroenLinks

Van alle partijen is GroenLinks het actiefst op internet. De PVV maakt het minst gebruik van de moderne communicatiemiddelen.

In de Tweede Kamer is Twitter het populairst; 78 procent van de Kamerleden twittert. Gevolgd door LinkedIn (67 procent), Facebook (52 procent), Hyves (45 procent) en YouTube (10 procent). Ruim 50 procent van de Kamerleden heeft een account op drie van de vijf onderzochte sociale media.

Vrouwelijke Kamerleden zijn iets actiever op internet dan hun mannelijke collega's, 51 procent tegenover 49 procent. Er is geen significant verschil in gebruik van sociale media tussen linkse en rechtse partijen, noch tussen oppositie- en regeringspartijen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl