NOS NieuwsAangepast

Wapens Kerkrade 'uit de hand gelopen hobby'

De hoofdverdachte in de zaak van de grote wapenvondsten in een huis in Kerkrade zegt dat hij de honderden wapens in zijn huis verstopte uit angst voor ruzie met zijn vrouw over de omvang van zijn wapencollectie.

Voor de rechtbank van Maastricht verklaarde de 39-jarige man dat hij een privémuseum wilde inrichten met zijn collectie wapens en ammunitie. "Een uit de hand gelopen hobby", noemde hij zijn enorme collectie.

Holle muren

In zijn woning in Kerkrade werden bij drie invallen binnen een maand tijd vierhonderd wapens gevonden. Volgens de politie lagen de wapens op ongebruikelijke plaatsen, zoals in het duivenhok, onder de vloeren en in holle muren, in de tuin en in de badkamer.

De vrouw van de verdachte beschuldigde de politie ervan zelf wapens te hebben neergelegd in de boekenkast, de badkamer en in ladekasten. De vrouw zei daar nog nooit eerder wapens te hebben gezien.

De verdachte verklaarde in de rechtbank dat hij ze daar op het allerlaatste moment, vlak voor de eerste inval van de politie, heeft verstopt. Zijn vrouw en 14 jaar oude dochter wisten wel dat hij wapens had, maar niet dat hij het hele huis ermee had volgestopt, zei hij.

Drugs

Het OM verdenkt de man ook van criminele activiteiten. Naast wapens heeft de politie in de woning ook drugs, chemicaliën, vals geld en een cocaïnepers gevonden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl