NOS NieuwsAangepast

Grote partij illegaal vuurwerk gevonden

Op twee plekken in Groningen en Drenthe zijn in totaal 80.000 nitraatbommen gevonden. De politie heeft drie verdachten aangehouden. Het zijn een 40-jarige inwoner van Musselkanaal, een 30-jarige man uit Tweede Exloërmond en een jongen van 14 uit Valthermond.

De jongen is een familielid van de hoofdverdachte. De politie verdenkt hem van medeplichtigheid. Hij zit niet meer vast, maar blijft wel verdachte.

Nitraatbommen

De politie vond in een huis in Musselkanaal 45 dozen met elk 1000 nitraatbommen. De politie nam ook nog ander vuurwerk, een vuurwerkpistool en een gasalarmpistool in beslag.

De vondst in Musselkanaal leidde de politie naar twee adressen in Valthermond en Tweede Exloërmond. Daar lagen nog eens 27.000 nitraatbommen. Verder nam de politie twee vuurwerkpistolen, een balletjespistool en een laserpen in beslag.

Levensgevaarlijk

De nitaatbommen zijn levensgevaarlijk, zegt de politie. Ze geven een fel licht en een harde knal. "Als ze achter een verkeersbord worden geplaatst, kan dat helemaal opbollen en er kan zelfs een gat in komen en dan heb je het nog maar over één bommetje."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl