NOS NieuwsAangepast

Verhagen: seinen staan op oranje

"De seinen staan op oranje", zegt minister Verhagen van Economische Zaken in een reactie op de cijfers van het CBS. Volgens hem slaat de onrust over Europa neer op de Nederlandse economie.

Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek is de economie het derde kwartaal met 0,3 procent gekrompen ten opzichte van het kwartaal ervoor. Vergeleken met het derde kwartaal van vorig jaar is de economie ruim 1 procent gegroeid.

Positie bedrijfsleven

Verhagen zegt dat het vertrouwen van ondernemers en consumenten een fikse deuk heeft gekregen. Het kabinet is extra alert op de gezondheid van de bedrijven. Zij zijn de motor van de economie, zegt Verhagen.

"We zetten in op de positie van het bedrijfsleven. Dat moet ruimte krijgen om te ondernemen", zegt Verhagen, "Onnodige regels schaffen we af en bedrijven moeten vernieuwende producten op de markt kunnen brengen."

Verhagen zei er alles aan te doen om banen en inkomsten voor de toekomst veilig te stellen. "Dat betekent dat we alert moeten zijn op de cijfers en samen met het bedrijfsleven moeten kijken wat nodig is."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl