NOS NieuwsAangepast

Lichte economische groei eurozone

De economische groei in de eurozone was in het derde kwartaal 0,2 procent. Dat heeft het Europese statistiekbureau becijferd. Dat is vooral te danken aan de groei in Duitsland en Frankrijk.

De Duitse economie groeide met 0,5 procent ten opzichte van het vorige kwartaal. Het Duitse groeicijfer wordt als een meevaller beschouwd. Analisten verwachten dit kwartaal een lagere groei vanwege de eurocrisis.

De groeicijfers van de Duitse economie over het tweede kwartaal zijn naar boven bijgesteld. De groei blijkt 0,3 procent. De eerste melding ging uit van 0,1 procent.

Recessie

De Franse economie groeide in het derde kwartaal met 0,4 procent. De Franse economie kromp in het tweede kwartaal nog met 0,1 procent.

Ondanks de economische groei in de eurozone vrezen veel economen dat de eurozone afstevent op een recessie. De problemen van economieën als Italië en Spanje worden gezien als groot risico.

In de voorlopige raming van het Europese statistiekbureau zijn niet de cijfers van alle eurolanden meegenomen. Die van probleemlanden als Griekenland en Italië zitten er bijvoorbeeld niet bij.

Vandaag maakte het CBS bekend dat de Nederlandse economie in het derde kwartaal met 0,3 procent is gekrompen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl