NOS NieuwsAangepast

Weisglas: discussie gulden riskant

Oud-Kamervoorzitter en VVD-prominent Frans Weisglas vindt het gevaarlijk dat de PVV serieus denkt over herinvoering van de gulden. In Buitenhof zei Weisglas dat dat de onrust over de euro verder kan aanwakkeren. Dat zou verregaande consequenties kunnen hebben, zei hij.

Weisglas wijst erop dat Wilders in het buitenland wordt gezien als deel van de Nederlandse regering, ook al levert zijn partij slechts gedoogsteun.

De PVV wil een onderzoek naar kosten en baten van herinvoering van de gulden. Premier Rutte wijst dat af. Hij zei vrijdag dat Nederland 70 procent van zijn welvaart in het buitenland verdient.

Van Baalen

In het programma Eva Jinek op Zondag zei VVD-Europarlementariër Hans van Baalen ook dat het niet goed zou zijn om afscheid te nemen van de euro. "De euro nu weggooien is het domste wat we kunnen doen", zei Van Baalen.

Gisteren zei de VVD-ideoloog Van Schie dat er serieus nagedacht moet worden over een Noord-Europese euro, de 'neuro'. Van Baalen noemt dat "schieten uit de heup". Volgens hem heeft Nederland veel te danken aan de euro.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl