Sint aangekomen in Dordrecht

Sinterklaas is aangekomen in Dordrecht»
Sinterklaas is aangekomen in Dordrecht NOS

Sinterklaas is weer aangekomen in Nederland.

De Goedheilligman voer rond half één de haven van Dordrecht binnen, op zijn stoomboot, die ook dit jaar weer vol Pieten stond.

Duizenden kinderen en hun ouders zijn naar Dordrecht gekomen om de Sint en zijn helpers toe te juichen. Ook werden uit volle borst Sinterklaasliedjes gezongen. Burgemeester Blok van Dordrecht heette de Sint welkom. De landelijke intocht werd zoals gebruikelijk rechtstreeks uitgezonden op tv.

Zorgen

De afgelopen dagen waren er wat zorgen ontstaan of er wel Pieten zouden zijn mee gekomen met de Sint, omdat hij onderweg helemaal alleen op de Pakjesboot zat. Maar bij de intocht bleek dat de Pieten achter de pakjesboot aan voeren, in kleine stoombootjes.

Zoals gewoonlijk waren er wat problemen rond de intocht. De burgemeester was bijna te laat, de boot voer de verkeerde kant op, Sint nam per ongeluk een weg naar een andere gemeente en hij was het grote boek even kwijt. Maar zoals ieder jaar kwam het op het allerlaatste moment goed.

Wat verder opviel was dat de mijter van de Goedheiligman verkeerd-om op zijn hoofd stond: de diamanten zaten aan de achterkant.

Deel deze pagina

Video

Sinterklaas is weer in het land!

Hij zette voet aan wal in Dordrecht.

Audio

  • Sinterklaas is weer in het land Sinterklaas is weer in het land. Rond half een zette de goedheiligman voet aan wal in Dordrecht.Jeroen de Jager is erbij.
  • 'Daar komt de stoomboot weer aan...' in Dordrecht Duizenden kinderharten kloppen een tikje sneller sinds vandaag. Sinterklaas is weer in het land. De goedheiligman kwam vanmiddag... aan in Dordrecht. En daar stonden de kinderen en de ouders hem op te wachten.

Video en Audio

Meer video en audio