NOS NieuwsAangepast

Wientjes invloedrijkste Nederlander 2011

Bernard Wientjes is opnieuw aangewezen tot invloedrijkste Nederlander. De voorzitter van werkgeversvereniging VNO-NCW staat voor het tweede jaar op rij op de eerste plek in de jaarlijkse ranglijst van de Volkskrant.

Wientjes laat daarmee onder meer Akzo Nobel-topman Hans Wijers en voorzitter van de Sociaal-Economische Raad (SER) Alexander Rinnooy Kan achter zich. De SER-baas was de drie jaren voor Wientjes de invloedrijkste Nederlander.

Invloedrijke vrouw

Kajsa Ollongren, secretaris-generaal van het ministerie van Algemene Zaken, staat dit jaar op de lijst als hoogst genoteerde vrouw. De topambtenaar met D66-achtergrond staat op de 16de plek in de top 200. Vorig jaar stond FNV-voorzitter Agnes Jongerius nog op die plek, zij is nu 17de.

De hoogste binnenkomer in de top 200 is Klaas Knot. De nieuwe president van De Nederlandsche Bank staat op de tiende plek.

Oudste op de lijst is oud-eurocommissaris Frits Bolkestein. De 78-jarige oud-VVD-leider staat op de 113de plek. De Amsterdamse wethouder Lodewijk Asscher is met zijn 37 jaar, twee plaatsen lager, de jongste op de lijst.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl