Sociale huurgrens mogelijk omhoog

Huurwoning»
Huurwoning Flickr / CorporatieNL / cc by 2.0

Mensen met een wat hoger inkomen komen mogelijk in aanmerking voor een sociale huurwoning. Een goedkoop huurhuis is nu alleen beschikbaar voor inkomens tot 33.000 euro per jaar, maar de PvdA ziet kansen voor verruiming doordat de Europese regels veranderen.

Andere partijen in de Tweede Kamer willen ook van de inkomensgrens af, zoals de SP, GroenLinks, de PVV en het CDA van minister Donner van Binnenlandse Zaken.

Donner vindt het nog te vroeg om te concluderen dat de inkomensgrens verdwijnt omdat er nog met Brussel wordt onderhandeld.

Deel deze pagina

Video

PvdA wil regels sociale huurwoning oprekken

Alleen huurders met lage inkomens komen nu in aanmerking voor een sociale huurwoning. Maar de Europese regels gaan veranderen. En... de PvdA ziet daarom ook kansen voor mensen met een wat hoger inkomen. Die zijn nu vaak aangewezen op duurdere huizen.

Audio

  • Hans Andringa over regels sociale huurwoningen Veel mensen kunnen geen betaalbare woning vinden. Dat heeft onder meer te maken met de strenge regels die er zijn om in een sociale... huurwoning te mogen wonen. Maar nieuwe regels uit Brussel kunnen, volgens de Partij van de Arbeid, een oplossing zijn. Verslaggever Hans Andringa schetst het probleem.
  • Woonbond over oprekken regels sociale huurwoningen Ronald Paping, directeur van de Woonbond, regaart op de palnnen om de inkomensgrens voor sociale huurwoningen op te trekken.

Video en Audio

Meer video en audio