NOS NieuwsAangepast

Italiaanse media: vertrek Berlusconi ophanden

De steun voor premier Berlusconi lijkt steeds verder af te brokkelen. Ook binnen zijn eigen partij wordt nu openlijk gespeculeerd over zijn aftreden.

Twee prominente journalisten die dicht bij Berlusconi staan, zeggen dat zijn vertrek aanstaande is. Volgens Giuliano Ferrara, journalist van Il Foglio, een krant die door Berlusconi gefinancierd wordt, is het "een kwestie van uren". Franco Bechis van het dagblad Libero voorspelt dat hij vanavond of morgenochtend aftreedt.

Berlusconi zelf heeft tegen het Italiaanse persbureau Ansa en op zijn Facebookpagina gezegd dat de geruchten ongegrond zijn. De 75-jarige premier is met zijn kinderen en zijn politieke vertrouwelingen in zijn villa buiten Milaan, waar ze 's maandags altijd lunchen.

Beurs omhoog

De beurskoersen in Italië schoten omhoog door de geruchten over het aftreden van de premier. Italië dreigt na Griekenland het volgende probleemland te worden. Vorige week is het land onder toezicht van het IMF geplaatst.

Italië is in grootte de derde economie in de eurozone. Investeerders vrezen dat de schulden zo hoog oplopen dat Italië geen geld meer kan lenen op de internationale markten. Het land is te groot om te hulp te schieten en de vrees bestaat dat Italië de andere eurolanden meeneemt in een vrije val.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl