NOS NieuwsAangepast

Drie kandidaat-voorzitters voor PvdA

In totaal hebben zich drie kandidaten gemeld voor het PvdA-voorzitterschap. Behalve het PvdA-Kamerlid Hans Spekman willen nog twee andere kandidaten het werk van de huidige voorzitter Lilianne Ploumen overnemen.

De voorzitter van de PvdA-afdeling in Groningen Piet Boekhoudt heeft vanmorgen zelf bekendgemaakt dat hij het tegen Spekman wil opnemen. "De ideologie moet terug. De partij is nu te flets en doet er te weinig toe", aldus de 64-jarige Boekhoudt. Hij is geboren en getogen Groninger.

De derde kandidaat is René Kronenberg, die deel uitmaakt van het dagelijks bestuur van de Rotterdamse deelgemeente Feijenoord.

Geschiktheid

Het partijbestuur wilde de namen vanochtend niet bekendmaken. Eerst moet een commissie de geschiktheid van de nieuwe kandidaten bekijken. Op 16 november worden de kandidaten officieel bekendgemaakt.

Als er meer kandidaten geschikt blijken, volgt een ledenraadpleging. De kandidaten presenteren zich dan op een aantal bijeenkomsten aan de achterban. "Ik weet niet of ik veel kans maak tegen Spekman, maar ik wil het debat wel voeren", zegt Boekhoudt.

De PvdA is op zoek naar een "gezaghebbende voorzitter die helder leiding kan geven aan de partij", zo staat in de profielschets.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl