NOS NieuwsAangepast

Hogere beurzen door draai Papandreou

De beurzen in Europa en de Verenigde Staten hebben de dag afgesloten met stevige winsten. Het koersverloop werd sterk bepaald door het nieuws over Griekenland.

Toen duidelijk werd dat premier Papandreou bereid is af te zien van een referendum over het Europese reddingsplan, liepen de winsten op. In Amsterdam sloot de AEX 2,31 procent hoger op 305 punten.

In Frankfurt, Londen en Parijs lagen de winsten tussen 1,1 en 2,8 procent. Zelfs de beurs in Athene wist een winst van 1,86 procent te behalen.

Ook de effectenbeurzen in New York boekten winst, mede door de onverwachte renteverlaging door de Europese Centrale Bank. De Dow Jones-index sloot 1,8 procent hoger.

ING

De grootste stijger in Amsterdam was ING, dat de afgelopen dagen grote koersverliezen opliep. Het aandeel van de bank-verzekeraar eindigde ruim 9 procent hoger. Dat had waarschijnlijk ook te maken met de aangekondigde reorganisatie, die door de beleggers positief is ontvangen.

Eerder vanochtend maakte ING een kwartaalwinst bekend van 1,7 miljard euro, veel meer dan vorig jaar. Ook kondigde ING aan dat bij het bankbedrijf 2700 van de bijna 20.000 arbeidsplaatsen worden geschrapt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl