2700 arbeidsplaatsen weg bij ING

ING schrapt 2700 arbeidsplaatsen bij de Nederlandse bankentak. Er verdwijnen 2000 vaste arbeidsplaatsen en nog eens 700 externe mensen raken hun baan kwijt.

Bij het bank- en verzekeringsconcern werken in Nederland nu nog zo'n 30.000 mensen, waarvan 20.000 bij het bankbedrijf.

Met de reorganisatie wil het concern de kosten drukken en de resultaten opvijzelen. De banen verdwijnen vooral bij de ondersteundende diensten en niet in de filialen.

"De inkomsten staan onder druk en daarom moeten we onze kosten omlaag brengen ten einde onze concurrentiepositie te behouden", zegt bestuursvoorzitter Jan Hommen. Het is "onvermijdelijk" dat dit leidt tot het banenverlies, "maar we doen ons best om de maatregel met zorg uit te voeren".

Geschrokken

De vakbonden zijn geschrokken van het grote banenverlies. CNV Dienstenbond spreekt van een ijskoude douche in gure tijden, vakbond De Unie noemt het banenverlies schrijnend.

FNV Bondgenoten wil zo snel mogelijk in gesprek met ING over een sociaal plan. De bond had gezien de ontwikkelingen maatregelen verwacht, maar een sanering van deze omvang niet. "Dit slaat een diepe bres in het personeelsbestand van de bank", zegt bestuurder Polhout.

De CNV-bond vreest dat met een sanering van deze omvang het belang van de klant onder druk komt te staan.

Griekenland

ING boekte in het derde kwartaal een winst van 1,7 miljard euro. Als de verkoop van bedrijfsonderdelen daarvan wordt afgetrokken, is het resultaat 1,3 miljard euro.

Het concern schrijft 467 miljoen euro af op Griekse staatsleningen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl