NOS NieuwsAangepast

Familie Mauro hoopvol en teleurgesteld

"Hoopgevend en teleurstellend tegelijk", zo noemt de moeder van de Angolese asielzoeker Mauro de CDA-resolutie waarin staat dat er in de toekomst een humaner asielbeleid moet worden gevoerd.

"Hoopgevend omdat - ook al wisten we dat de resolutie niet over Mauro specifiek ging - er toch heel veel CDA-leden zijn geweest die hun kans gepakt hebben om zich voor Mauro uit te spreken. Dat is hartverwarmend om te horen en daar willen we die mensen ook echt voor bedanken."

Dat het CDA erkent dat het huidige asielbeleid humaner moet worden, maar dat er nu geen uitzondering kan worden gemaakt voor de 18-jarige Mauro, is voor de familie "uitermate teleurstellend".

Studievisum

De mogelijkheid om een studievisum aan te vragen zodat Mauro toch in Nederland kan blijven, wijst de moeder van Mauro van de hand. "Wij kennen Mauro, wij weten dat hij het al heel moeilijk heeft om nu op mbo 3-niveau te studeren. Laat staan mbo 4-niveau. En dan hebben we het nog over hbo-niveau waarvan we eigenlijk overtuigd zijn dat hij dat niet aankan."

Volgens Mauro's moeder wordt de druk op de jongen dan veel te hoog en blijft zijn toekomst onzeker. "Want voor hetzelfde geld is de studie over een jaar klaar en dan zitten we over een jaar in hetzelfde parket."

'Triest'

Ook Mauro zelf ziet het aanvragen van een studievisum niet als de oplossing voor zijn probleem. "Ik vind dat echt geen optie. Ik zit dan nog steeds in onzekerheid. Ik hoop dat er een veel makkelijkere oplossing gezocht kan worden."

Mauro noemt de hele affaire "triest", maar is wel blij dat veel Kamerleden achter hem staan. "Ik hoop dat er uiteindelijk naar hen geluisterd wordt, want er zijn toch wel heel veel mensen die vinden dat ik hier moet blijven."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl