NOS VoetbalAangepast

Oranje in 'stad der Poolse koningen'

Het Nederlands elftal verblijft tijdens het EK voetbal van 2012 in Krakau, 'stad der Poolse koningen'. Dit maakte de KNVB vrijdag officieel bekend.

Het basiskamp is een hotel aan de rand van het centrum, aan de oever van de Wisla. De trainingen zal Oranje afwerken in het Reymana Stadion, thuishaven van Wisla Krakau.

"Krakau heeft op mij een heel gastvrije en prettige indruk gemaakt, legt bondsocach Bert van Marwijk uit. "Het is een mooie stad, waar we hopelijk lang kunnen vertoeven."

Eerste keuze

"Het is al een tijd een goed gebruik dat we ons in een vroeg stadium oriënteren op hotel- en trainingsaccomodaties", verklaart directeur betaald voetbal Bert van Oostveen. "Mede hierdoor zijn we er opnieuw in geslaagd het basiskamp van onze eerste keuze vast te leggen."

In Polen reageert men enthousiast. "Het is een eer voor Krakau om tijdens Euro 2012 op zo'n bijzondere wijze met het Nederlands elftal te zijn verbonden", stelt burgemeester Jacek Majchrowski. "Ook hoop ik dat de Oranje-supporters, die zo'n fantastische reputatie hebben, hun weg vinden naar Krakau, de stad van de Poolse koningen."

"Eén van de beste teams"

"Wij zijn bijzonder trots dat één van de beste teams ter wereld ons stadion heeft gekozen als zijn vaste trainingsaccomodatie tijdens de Europese eindronde", is de voorzitter van Wisla Krakau, Bogdan Basalaj, vleiend.

"Dit is fantastisch voor zowel het Reymana Stadion, als voor de stad. Ik ben er van overtuigd dat de spelers en de technische staf prima kunnen werken in de gastvrije en professionele ambiance."

Loting 2 december

Op 2 december weet Oranje wanneer en waar de ploeg zijn wedstrijden zal spelen. Ook in het geval er duels in Oekraïne plaatshebben, blijft de thuishaven Krakau. Het EK heeft plaats van 8 juni tot en met 1 juli. De openingswedstrijd is in het Poolse Warschau, de finale in het Oekraïnse Kiev.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl