Drie goals Van Persie tegen Chelsea

Arsenal heeft aan een zinderend duel met Chelsea op Stamford Bridge drie punten overgehouden.

Robin van Persie werd de held van de Londense derby met drie treffers, waaronder de winnende.

Frank Lampard opende de score voor Chelsea met een kopbal na een prachtige voorzet van Juan Mata. Met een intikkertje bracht Van Persie Arsenal langszij en op slag van rust schoot John Terry de 2-1 binnen.

Kort na rust werd het 3-2 voor Arsenal (André Santos en Theo Walcott), maar Mata deed met een ziedend schot in de tachtigste minuut die voorsprong weer teniet.

Van Persie topscorer

Vijf minuten later dompelde Van Persie de Chelsea-fans in rouw met de 3-4, na een uitglijder van John Terry. Even later knalde hij ook de 3-5 binnen.

Door zijn drie treffers is Van Persie nu topscorer in de Premier League. Hij heeft tien doelpunten gemaakt in tien wedstrijden. Edin Dzeko, Sergio Agüero (beiden Manchester City) en Wayne Rooney (Manchester United) volgen met negen treffers.

In het kalenderjaar 2011 steeg het totaal van Van Persie naar 28 goals in 27 competitiewedstrijden. Op dat lijstje volgt Rooney op respectabele afstand met negentien doelpunten.

United wint uitduel met Everton

Manchester United zette met de 1-0 zege bij Everton de pijnlijke nederlaag tegen stadgenoot City (1-6) van zich af. Javier Hernandez tekende na een pass van Patrice Evra voor de winnende treffer tegen Everton, waar John Heitinga een basisplaats had.

Koploper Manchester City maakte evenmin een fout, al kwam de 3-1 thuiszege op Wolverhampton Wanderers moeizaam tot stand. Nigel de Jong bleef op de bank.

City domineerde, maar stuitte telkens op Wayne Hennessey. Na rust ging de keeper echter flink in de fout bij een uittrap, waarna Edin Dzeko kon scoren, Aleksandar Kolarov maakte uit een rebound 2-0, maar via een penalty van Stephen Hunt werd het nog 2-1. Adam Johnson zorgde in de slotminuut voor de bevrijdende 3-1.