NOS NieuwsAangepast

Ferrier en Koppejan draaien niet bij

De CDA-Kamerleden Ferrier en Koppejan vinden ook na de stemming van het CDA-congres dat de 18-jarige asielzoeker Mauro een verblijfsvergunning moet krijgen.

In de resolutie (.pdf) die werd aangenomen door een ruime meerderheid van de CDA-leden, wordt opgeroepen tot een humanere behandeling van jonge alleenstaande asielzoekers.

Moet blijven

"Belofte maakt schuld. Er zijn verwachtingen gewekt en daar moeten we ons aan houden", zei Ferrier. "Daarin verschilt hij nu van alle anderen in soortgelijke situaties en daarom zegt een meerderheid van de partij: hij moet blijven."

Ferrier noemt de uitspraak van het partijcongres "een duidelijk signaal, waar ik mij vanuit mijn hart in kan vinden".

Helder

Ook Koppejan blijft erbij dat Mauro niet naar Angola teruggestuurd kan worden. Hoe dat geregeld wordt, maakt hem niet uit. Hij noemde de stemming van het CDA-congres over de behandeling van asielzoekers "een helder signaal".

Koppejan wilde niet ingaan op de vraag of hij dinsdag bij het Kamerdebat met de oppositie zal meestemmen. Het CDA-Kamerlid zei wel dat hij zich kan niet voorstellen dat na de uitspraak van het congres Mauro nog uitgezet gaat worden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl