NOS NieuwsAangepast

Gratis tanken bij aanhouding benzinedief

De organisatie van Onafhankelijke Pomphouders BETA gaat mensen die een benzinedief pakken, een gratis tank brandstof geven.

De BETA zegt schoon genoeg te hebben van de harde kern van benzinedieven. Die schroeven valse kentekenplaten op hun auto en rijden vervolgens na het tanken straffeloos weg.

Geen wildwesttaferelen

Het gaat volgens de onafhankelijke pomphouders om het aanhouden of belemmeren van de dieven meteen na het tanken. Het is niet de bedoeling dat mensen benzinedieven gaan klemrijden op de snelweg. Dan krijg je wildwesttaferelen waar we niet op zitten te wachten, zegt een woordvoerder van de BETA.

Woensdagavond hebben omstanders bij een benzinepomp langs de A6 twee benzinedieven klemgereden, waarna de politie de mannen kon oppakken.

Ongeluk

Zaterdag kwam in een file bij Abcoude een automobilist om het leven, nadat een benzinedief achterop zijn auto was geknald.

Dat gebeurde, nadat de politie de file had laten ontstaan, omdat het niet gelukt was de benzinedieven op de A2 tussen Culemborg en Abcoude aan te houden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl