NOS VoetbalAangepast

Cruijff pareert verwijten RvC

Johan Cruijff heeft schouderophalend gereageerd op het uitlekken van de vertrouwelijke brief aan zijn adres van zijn vier mede-commissarissen bij Ajax.

"Ik heb wel vijf, zes brieven gehad en er een stuk of zes teruggestuurd", aldus Cruijff.

"Deze brief, het leek wel een boek, wordt gelekt omdat hen dat het beste uitkomt", reageert het clubicoon op de verwijtende toon die in de brief doorklinkt.

Cruijff ontkent de beoogde benoeming van Marco van Basten als technisch directeur te hebben geblokkeerd. "Het probleem met dit soort mensen is dat ze altijd halve waarheden vertellen", kaatst hij terug. "Zij zien Ajax als een beursgenoteerd bedrijf, ik als een voetbalclub."

Cruijff positief over vorderingen

Dat het bestuurlijk bij Ajax op dit moment een chaos is, vindt Cruijff ook. "Dat kun je wel zeggen, ja."

In tegenstelling tot de vier overige commissarissen, die in de brief melding maakten van wanorde in de Arena en op De Toekomst, is Cruijff juist positief over de veranderingen op het technische vlak. "De jeugdopleiding loopt nu als een trein. Dat gaat perfect. Technisch zijn we 90, 95 procent op weg."

Een verzoeningscommissie onder leiding van Keje Molenaar sprak donderdag met Cruijff in een poging hem binnenboord te houden bij de RvC. Molenaar toonde zich na afloop optimistisch over het verloop van die eerste lijmpoging.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl