NOS NieuwsAangepast

Politie plaatst foto's van NEC-hooligans

Op de website van de regiopolitie Gelderland-Zuid worden vanochtend ruim twintig foto's geplaatst van aanhangers van voetbalclub NEC. Op die manier hoopt de politie de identiteit te achterhalen van hooligans die betrokken waren bij geweld tegen de politie na afloop van de wedstrijd NEC-Vitesse, vorige week zondag.

Inmiddels zijn al zestien mannen aangehouden, van wie de meesten voor openlijk geweld. Vijf relschoppers kregen dinsdag van de KNVB een stadionverbod voor zes jaar opgelegd. Daaraan voegde de gemeente Nijmegen nog eens een omgevingsverbod van twee jaar aan toe voor het Goffertstadion.

De politie heeft een lijst met namen van hooligans die bekend zijn, maar nog niet zijn aangehouden.

Stenen en stokken

Na de beladen derby, die met 1-0 werd gewonnen door Vitesse, wilde een groep NEC-fans supportersbussen uit Arnhem bestormen. Toen de politie hen tegenhield, begonnen ze de agenten en politiepaarden met stenen en stokken te bekogelen.

De politie moest meerdere charges uitvoeren om de menigte uiteen te drijven. Vijf agenten raakten gewond. Ook enkele politiepaarden werden geraakt door stenen. Daarnaast werden meerdere politieauto's vernield.

Verder raakten drie Vitesse-bussen beschadigd doordat ze werden bekogeld door teleurgestelde NEC-fans.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl