NOS NieuwsAangepast

Ontruiming Occupy-kampen Atlanta en Oakland

In Atlanta, in het zuidoosten van de VS, heeft de politie een tentenkamp van Occupy-demonstranten ontruimd. Tientallen betogers die weigerden te vertrekken, zijn gearresteerd.

De demonstranten hadden hun tenten opgeslagen in een park in het centrum van Atlanta. De burgemeester zegt dat hij niet langer kon instaan voor de veiligheid. Het afgelopen weekend was er in het park een illegaal hiphop-concert met honderden bezoekers.

De ontruiming in Atlanta verliep over het algemeen rustig.

Traangas

Een andere ontruiming, in Oakland in Californië, verliep iets minder vreedzaam. Meer dan duizend mensen waren boos de straat op gegaan omdat de politie ruim 300 betogers uit hun tentenkamp had verdreven.

Drie keer probeerde de politie tevergeefs de menigte uiteen te drijven. De spanningen liepen op nadat de betogers hadden geroepen terug te willen keren naar hun oude kamp. Toen de demonstranten met stenen en flessen begonnen te gooien, zette de politie traangas in.

Twee weken geleden bezetten de Occupy-demonstranten het plein bij het stadhuis, ondanks meerdere waarschuwingen dat de gemeente het verboden had.

In navolging van de actie Occupy Wall Street in New York, wordt er in veel Amerikaanse steden gedemonstreerd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl