NOS NieuwsAangepast

Geldtransport overvallen in Ridderkerk

In Ridderkerk is vanochtend een geldtransport van Brink's beroofd. Niemand raakte gewond. Volgens de politie is bij de overval een aanzienlijk geldbedrag buitgemaakt.

De daders sloegen rond half tien toe. De geldwagen stond toen bij een bank in het centrum. "Hoe het exact is gegaan, weten we niet, daar wordt onderzoek naar gedaan", vertelt een politiewoordvoerder.

"Wat we wel weten is dat twee medewerkers van de bank contact zochten met de chauffeur, die nog in de auto zou moeten zitten. Ze kregen hem niet te pakken en toen ze naar buiten gingen, bleek de deur van de auto open te staan en de chauffeur bleek verdwenen."

Geen geweld

Mogelijk zat de chauffeur in het complot, maar de politie kan daar niets over zeggen. Ook wordt gijzeling niet uitgesloten. "De sporen rond de auto wijzen niet op een klassieke overval. Er blijkt geen geweld te zijn gebruikt."

Volgens de politiewoordvoerder wordt er "met man en macht gezocht naar de chauffeur". Zo is er onder meer een helikopter ingezet.

Ook is er een speurhond ingezet, die in de auto heeft gezocht naar sporen. De geldwagen wordt naar een beveiligde ruimte overgebracht, waar die verder zal worden onderzocht.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl