NOS NieuwsAangepast

Veel problemen na wolkbreuk Ierland

Ierland kampt met de gevolgen van een enorme wolkbreuk. In één dag viel gisteren net zo veel regen als normaal in een maand.

Vooral in de hoofdstad Dublin zijn er problemen. Twee rivieren die door de stad lopen, de Dodder en de Camac, traden in de loop van de dag buiten hun oevers.

Afgelopen nacht is het water gaan zakken, waardoor de meeste getroffen wijken zijn drooggevallen. Er staan nog enkele straten in de hoofdstad blank.

Verkeer

Wegen en huizen zijn ondergelopen en op veel plaatsen was treinverkeer niet mogelijk. Ook moesten vliegtuigen richting Dublin naar andere luchthavens uitwijken. Inmiddels loopt het vliegverkeer weer vrijwel volgens schema.

Het openbaar vervoer kampt met grote vertragingen. De treinverbinding DART bij Dublin loopt 30 minuten tot een uur achter op de dienstregeling en veel bussen rijden niet.

De belangrijkste snelwegen in en rond Dublin zijn vrijgegeven, maar automobilisten wordt wel geadviseerd om voorzichtig te rijden vanwege aangespoeld puin.

Vermissing

In de hoofdstad wordt een agent vermist. Hij wilde mensen weghouden bij een brug toen hij werd meegesleurd door water uit een rivier die buiten zijn oevers trad.

Verschillende Ierse en Britse media melden dat er aan het eind van de ochtend een stoffelijk overschot is gevonden vlak bij de plek waar de agent voor het laatst gezien is.

De gemeente Dublin heeft een noodplan in werking gesteld. Dat betekent onder meer dat speciale teams worden ingezet om getroffen inwoners te evacueren.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl