NOS VoetbalAangepast

City geeft United flink pak slaag

De 160ste stadsderby van Manchester heeft een uitzege opgeleverd voor City. De koploper in de Premier League gaf United op Old Trafford een flink pak slaag: 6-1.

Het was voor de titelverdediger in Engeland de zwaarste nederlaag sinds 1955.

Bij City, dat zonder Nigel de Jong speelde, was enfant terrible Mario Balotelli de gevierde man. De Italiaan maakte de 1-0 met een bekeken schuiver en liet vervolgens een shirt met de tekst 'why always me?' zien. Net na rust zag Balotelli tegenstander Jonny Evans rood krijgen en na een uur besliste hij het duel: 2-0.

Na weer een vlotte aanval maakte Sergio Agüero de 3-0, waarna Darren Fletcher de eer leek te redden. In de slotminuten wreven een gretige invaller Edin Dzeko (tweemaal) en David Silva echter extra zout in de wonden.

Nederlanders op schot in Engeland

Ook bij Arsenal viel een invaller gretig in; Robin van Persie kwam bij een 1-1 stand tegen Stoke City halverwege de tweede helft van de bank en stelde de zege met twee treffers veilig (3-1).

Royston Drenthe zette met een vlammend schot Everton al vroeg tegen Fulham op 1-0. Met zijn eerste goal voor de ploeg van coach Martin Jol maakte Bryan Ruiz gelijk. Louis Saha (ex-Fulham) en Jack Rodwell bezorgden Everton, waar John Heitinga op de bank bleef, in blessuretijd de punten: 3-1.

Rafael van der Vaart trof tweemaal doel voor Tottenham Hotspur tegen Blackburn Rovers: 2-1. Beide keren verschalkte hij de doelman met een schot van binnen de zestien.

'Rood' Chelsea onderuit bij QPR

Chelsea blameerde zich tegen Queens Park Rangers. Niet alleen liet Chelsea de punten aan QPR (1-0), het stond bij rust ook nog maar met negen man na rood voor José Bosingwa en Didier Drogba. Ook in ondertal was Chelsea sterker, maar de gelijkmaker viel niet op Loftus Road.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl