NOS SportAangepast

Boksgoud De Jong, zilver Fontijn

Marichelle de Jong is Europees kampioene boksen geworden in klasse tot 69 kilogram.

De 33-jarige won in de finale in Rotterdam op punten (21-12) van de Oekraïense Maria Badoelina.

Badoelina versloeg De Jong twee maanden geleden nog met een punt verschil, maar kwam er dit keer niet aan te pas.

De Jong begon wel wat onstuimig, maar na een paar prima combinaties in de tweede ronde, vooral op het hoofd van de iets langere Badoelina, bouwde ze een grote marge op en die gaf ze niet meer prijs.

De klasse van De Jong is niet-olympisch en daarom gaat ze nu in de klasse tot 75 kilogram het gevecht met Nouchka Fontijn aan voor één olympisch startbewijs.

Fontijn onderuit in finale

Fontijn moest op het EK genoegen nemen met zilver. De 23-jarige Schiedamse was in de finale niet opgewassen tegen de robuuste Russin Nadezjda Torlopova. Torlopova, die vroeger in de klasse tot 86 kilogram uitkwam, won het duel met 13-11.

De eerste ronde hield Fontijn nog wel gelijke tred (3-3), maar het initiatief kwam daarna in handen van de Russin, die in haar nieuwe gewichtsklasse nog geen enkele nederlaag heeft geleden.

Aan het eind van de tweede ronde kreeg Fontijn zelfs nog acht tellen rust. Op karakter knokte ze zich nog wel terug in de derde ronde, maar de drievoudig Nederlands kampioene kwam uiteindelijk toch net iets te kort.

Fontijn was na afloop in tranen: "Ik was er zo dichtbij. Ze kwam steeds als een boer naar voren. Ik heb alles gegeven, maar het was net niet genoeg."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl