Ravage door blikseminslag Emst

Schade na de blikseminslag in Emst»
Schade na de blikseminslag in Emst NOS

Een blikseminslag bij een vakantiepark in het Gelderse Emst heeft voor een grote ravage gezorgd. Rond 13.00 uur werd een boom aan de Hanendorperweg getroffen door de bliksem, waarbij ook een gasleiding en elektriciteitskabels werden geraakt.

Door de inslag explodeerden op verschillende plekken in het park tv's, meterkasten en zelfs een geiser. Kasten raakten beschadigd, servies dreunde uit de bergmeubels en schilderijen vielen op de grond.

Volgens getuigen was er ook een gat in de grond geslagen en was een stuk dak van een huisje gerukt.

Kromme sleutel

"De box van de KPN is van de muur geblazen", aldus een geschrokken vakantieganger. "Toen ik wist dat er geen brand was, ben ik naar buiten gerend."

"Ik zat rustig een krantje te lezen toen er een gigantische knal was", aldus een andere getuige. "Alles viel uit en de deur klapte open. De sleutel is er krom van."

Zeker vijf gezinnen die in de huisjes vakantie vierden, moesten worden opgevangen op een nabijgelegen camping. Niemand raakte gewond.

Deel deze pagina

Audio

  • Ravage door blikseminslag op recreatiepark in Emst De blikseminslag in Emst, gistermiddag, heeft een grote ravage veroorzaakt op recreatiepark de Bonte Vlucht. Ruiten van huisjes... zijn gesneuveld, schilderijen van de muren gevallen en net buiten het park raakte een gasleiding beschadigd. Dat lek is inmiddels gedicht. Verslaggever Jos Verkuijlen van Omroep Gelderland bekeek de schade na de klap.

Video en Audio

  • » Winst AkzoNobel fors gestegen Video De winst van verffabrikant AkzoNobel is in het derde kwartaal fors gestegen. In 2013 maakte het...21 okt 2014, 237 keer afgespeeld
  • » Autobom van IS ontploft in Kobani Video Koerdische bronnen zeggen dat IS-strijders een vrachtwagen vol explosieven hebben laten ontploffen...21 okt 2014, 2493 keer afgespeeld
  • » NOS Nieuws in 60 seconden (11:45) Video Een kort overzicht van het belangrijkste nieuws van dit moment.21 okt 2014, 902 keer afgespeeld

Meer video en audio