NOS NieuwsAangepast

Actie met stadsbussen in Den Haag

Met een groot aantal stadsbussen is in Den Haag vanochtend de garage van het ministerie van Infrastructuur geblokkeerd geweest. Het was een protestactie van chauffeurs tegen de bezuinigingen en de aanbesteding in het stadsvervoer.

De bussen kwamen uit Amsterdam, Rotterdam en Den Haag. De chauffeurs zijn het niet eens met de geplande bezuinigingen van 120 miljoen euro. Daardoor zou mogelijk de helft van het aantal buslijnen in de drie steden verdwijnen. Ook wordt reizen tot 20 procent duurder en gaan de bezuinigingen volgens de vakbonden ten koste van banen.

Compromis

De chauffeurs hebben bij het ministerie een brief afgegeven voor minister Schultz van Haegen met het verzoek om nog eens te gaan praten met de vakbonden over de bezuiningen en de aanbesteding in het stadsvervoer.

Ze bieden het ministerie een compromisvoorstel aan waarin de aanbesteding niet doorgaat en de vervoersbedrijven zelf een groot deel van de bezuinigingen zullen invullen.

De actie met de tientallen bussen, die rond 9.00 uur weer werd beëindigd, had geen gevolgen voor de dienstregeling in de steden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl