NOS NieuwsAangepast

Gratis rechtsadvies voor scheidsrechter

KNVB-scheidsrechters die met geweld op het voetbalveld te maken hebben, kunnen gratis juridische hulp krijgen. De voetbalbond heeft daarover afspraken gemaakt met een verzekeraar.

De service is beschikbaar voor alle 30.000 scheidsrechters. De bond hoopt zo het fysieke en verbale geweld op de velden terug te dringen. Scheidsrechters kunnen met de hulp schadeclaims indienen of rechtszaken beginnen.

Na incidenten krijgen scheidsrechters die dat willen advies om al dan niet te procederen. Zij krijgen ook ondersteuning bij een rechtsgang.

Actieplan

Amateurscheidsrechters zijn afgelopen seizoen 241 keer gemolesteerd of uitgescholden, blijkt uit cijfers van de bond. KNVB-voorzitter Van Praag noemt de service een geweldige stap voorwaarts.

De samenwerking tussen de bond en de verzekeraar is naar zijn mening een "toonbeeld van een partnership" waarin beide partijen elkaar versterken. "De scheidsrechter profiteert uiteindelijk het meest van deze samenwerking."

Volgens Van Praag ligt het initiatief in het verlengde van het actieplan 'Naar een veiliger sportklimaat' van onder meer het kabinet.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl