Canadees loopt in elf jaar de wereld rond

Jean Beliveau kwam zondag aan in Montreal»
Jean Beliveau kwam zondag aan in Montreal AFP

De 56-jarige Canadees Jean Beliveau heeft zijn wandeltocht om de wereld na elf jaar afgerond. Hij liep in totaal 75.000 kilometer en kwam zondag aan in zijn woonplaats Montreal.

Beliveau begon in augustus 2000 aan de reis, nadat zijn bedrijf failliet was gegaan. De 'Montreal-walker' wilde de stress van zijn faillissement ontvluchten en besloot daarom aan zijn lange tocht te beginnen.

Ook wilde hij aandacht vragen voor wereldvrede en geweld tegen kinderen. "We zijn allemaal verschillend. We zijn verschillend van kleur, geloof en politiek. Maar dat is nou juist wat zo mooi is aan het leven op aarde", zei Beliveau. "Ik denk dat we een betere wereld kunnen creeëren."

Tulband

Beliveau maakte tijdens zijn trip veel mee en is van plan over zijn avonturen een boek te schrijven. Zo passeerde de Canadees woestijnen, oorlogsgebieden en bergen en liep hij in gebieden met leeuwen, tijgers en beren.

Ook raakte hij verliefd in Mexico, droeg hij een tulband en een lange baard in Sudan en at hij slangen in China. Op de Filipijnen werd hij door gewapende soldaten afgevoerd.

Kleindochter

De laatste kilometers tot Montreal kreeg Beliveau gezelschap van familie, vrienden en fans. "Ik dacht van tevoren dat ik nerveus zou zijn, maar ik ben vrij rustig. Ik ben blij mijn familie weer te zien", zei hij na aankomst.

"Mijn moeder was er en eergisteren heb ik voor het eerst mijn kleindochter gezien. Ze is vijf jaar oud. Het was een geweldig moment."

Deel deze pagina

Video

Canadees liep 75.000 km in 11 jaar

Na 11 jaar lopen is de Canadees Jean Beliveau weer thuis. In die tijd liep hij door 64 landen.

Video en Audio

  • » "Schutter Canada handelde alleen" Video De Canadese politie gaat ervan uit dat de schutter van de aanslag gisteren in Ottawa alleen heeft...23 okt 2014, 0 keer afgespeeld
  • » Bijtelling lease-auto's omhoog Video Lease-rijders gaan meer belasting betalen voor hun auto. Voor veel auto's gaat de bijtelling in...23 okt 2014, 719 keer afgespeeld
  • » Iraakse Koerden mogen vechten in Kobani Video Tweehonderd Iraakse Koerden mogen over Turks grondgebied naar de Syrische grensplaats Kobani om...23 okt 2014, 1731 keer afgespeeld

Meer video en audio