Occupy A'dam wacht beurshandelaren op

Rode loper voor Beursplein 5»
Rode loper voor Beursplein 5 ANP

Op het Beursplein in Amsterdam zijn de beurshandelaren vanmorgen opgewacht door demonstranten die meedoen aan Occupy Amsterdam.

De betogers hadden een rode loper uitgerold, waarop ze nepgeld verbrandden. Ook was er een alternatieve beurs, waarop in aandelen als 'geluk', 'gezonheid', 'toekomst' en 'goed weer' werd gehandeld. Dit was een initiatief van twee theatermakers.

Tijdens de actie van vanochtend riepen de demonstranten leuzen als: "Nee we gaan de crisis niet betalen" en: "Our future, not your business".

Zaterdag

Al het hele weekend staan er betogers met tentjes op het plein voor de beurs. Zaterdag deden zo'n 1300 mensen mee, na twee nachten zijn er nu nog zo'n 150 demonstranten over.

De actie Occupy begon op Wall Street en verspreidde zich over andere steden overal ter wereld. In Nederland begon de actie zaterdag niet alleen in Amsterdam, maar ook op het Malieveld in Den Haag, waar nog steeds tentjes staan. Ook in Heerlen, Maastricht, Zwolle, Enschede en Rotterdam gingen mensen de straat op.

Deel deze pagina

Video

  • video Demonstranten wachten handelaren Beursplein op In Amsterdam wordt nog altijd gedemonstreerd op het Beursplein. Het is onderdeel van de... 'Occupy'-manifestaties, gebaseerd op het al weken durende protest in New York.
  • video Occupiers ontwaken op Beursplein In Amsterdam wordt nog altijd gedemonstreerd op het Beursplein. Het is onderdeel van de Occupy-manifestaties,... gebaseerd op het al weken durende protest in New York.

Video en Audio

  • » Cream bassist Jack Bruce overleden Video Hij gold als een van de beste basgitaristen in de popmuziek, Jack Bruce. Hij werd wereldberoemd...25 okt 2014, 1903 keer afgespeeld
  • » Iraaks leger herovert stad bij Bagdad Video Op sommige plaatsen in Irak worden de strijders van terreurgroep Islamitische Staat langzaam...25 okt 2014, 2495 keer afgespeeld
  • » IS teruggedrongen in Irak Video Op sommige plaatsen in Irak worden de strijders van terreurgroep Islamitische Staat langzaam...25 okt 2014, 1909 keer afgespeeld

Meer video en audio