NOS NieuwsAangepast

Dolfje Weerwolfje is dé kinderboekenheld

Bij de afsluiting van de Kinderboekenweek is Dolfje Weerwolfje verkozen tot grootste kinderboekenheld. Kinderen van 4 tot 14 jaar konden via internet hun favoriete held kiezen.

Dolfje Weerwolfje, uit de boeken van Paul van Loon, kreeg de meeste stemmen. Op de kinderboekenmarkt in Den Haag werd een ijssculptuur van hem onthuld.

Het thema van de Kinderboekenweek dit jaar was 'superhelden'. Volgens de Stichting Collectieve Proganda van het Nederlandse boek is op 95 procent van de scholen extra aandacht besteed aan kinderboeken.

Top-10

Dat het deze week Kinderboekenweek was, is ook terug te zien in de top-10 van bestverkochte boeken, waar deze niet minder dan acht kinderboeken in stonden, onder andere het laatste deel van Dolfje Weerwolfje.

Bovenaan staat De Prins op het Witte Paard, van Dolf Verroen en Thé Tjong-Khing. Dat prentenboek werd speciaal voor de Kinderboekenweek gemaakt.

Van Bert en Bart redden de Wereld, het Kinderboekenweekgeschenk van Tjibbe Veldkamp en Kees de Boer, werden in totaal 423.000 exemplaren uitgedeeld.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl